body ontouchstart="" >

onderdeel van deKunstClub.nl


Andere dompeltechnieken

In suiker en azijn

Net als bij stroop tempert de toevoeging van azijn aan een suikeroplossing de zwartkleuring bij het dompelen. Ook hier ontstaat trouwens makkelijk druppelvorming aan de onderzijde van het werk, die zich manifesteert in donkerder kleurvlekken. Op deze wijze kunnen zich interessante tekeningen en patronen vormen.


Schaaltje Heet gedompeld in suiker en azijn. Grove rode klei. Aan de binnenzijde gedecoreerd met fijne knokkel-indrukkingen en 4 bandvormige decoraties. Biscuit gestookt op 950 graden. Opgestookt tot 800 graden en tweemaal gedompeld in een suikeroplossing plus azijn. Afgewerkt met een waslaag. Afmetingen: diameter 15 cm.
Schaaltje Heet gedompeld in suiker en azijn. Grove rode klei. Aan de binnenzijde gedecoreerd met grove knokkel-indrukkingen. Biscuit gestookt op 950 graden. Opgestookt tot 800 graden en eenmaal gedompeld in een suikeroplossing plus azijn. Afgewerkt met een waslaag. Afmetingen: diameter 18 cm.
Schaaltje Heet gedompeld in suiker en azijn. Grove rode klei. Aan de binnenzijde gedecoreerd met radiale vingersporen. Biscuit gestookt op 950 graden. Opgestookt tot 800 graden en eenmaal gedompeld in een suikeroplossing plus azijn. Afgewerkt met een waslaag. Afmetingen: diameter 18 cm.
Schaaltje Heet gedompeld in suiker en azijn. Grove bruinzwarte klei. Aan de binnenzijde gedecoreerd met een complex patroon van indrukkingen. Biscuit gestookt op 950 graden. Opgestookt tot 800 graden en eenmaal gedompeld in een suikeroplossing plus azijn. Afgewerkt met een waslaag. Afmetingen: diameter 10 cm.
Schaaltje Heet gedompeld in suiker en azijn. Grove rode klei. Aan de binnenzijde gedecoreerd met een ruig patroon van diepe indrukkingen. Biscuit gestookt op 950 graden. Opgestookt tot 800 graden en enkele malen gedompeld in een suikeroplossing plus azijn. Aan de buitenzijde een fraai bandenpatroon. Afgewerkt met een waslaag. Afmetingen: diameter 10 cm.