onderdeel van deKunstClub.nl


Obvara stoken

.... plus glazuur

Schaaltje Obvara gestookt in meel-gist-suiker. De gist is 3 dagen oud en actief. Grove witte klei. De ruige decoratie aan de binnenzijde is met de vingertoppen ingedrukt. Biscuit gestookt op 950 graden. Hierna is de binnenzijde (gedeeltelijk) bestreken met aubergine raku-glazuur. Deze alleen gedroogd en niet separaat gestookt. Vervolgens is het schaaltje opgestookt tot 1010 graden (de glazuur vloeit dan). Snel afgekoeld tot circa 800 graden en obvara gedompeld. Nabehandeld met was. Afmetingen: diameter 15 cm.
Schaal Obvara gestookt in meel-gist zonder suiker. Grove witte klei. De ruige decoratie aan de binnenzijde is met de vingertoppen ingedrukt. Biscuit gestookt op 950 graden. Hierna is de binnenzijde (gedeeltelijk) bestreken met rode raku-glazuur. Aan de buitenzijde een band rode raku-glazuur aangebracht. Deze alleen gedroogd en niet separaat gestookt. Vervolgens is de schaal opgestookt tot 1010 graden (de glazuur vloeit dan). Snel afgekoeld tot circa 800 graden en obvara gedompeld. Nabehandeld met was. Afmetingen: ovaal 20 x 30 cm.
Schaal Obvara gestookt in meel-gist zonder suiker. Grove witte klei. De ruige decoratie aan de binnenzijde is met de vingertoppen ingedrukt. Biscuit gestookt op 950 graden. Hierna is de schaal binnen en buiten (gedeeltelijk) gewassen met turquoise en celadon raku-glazuren. Deze alleen gedroogd en niet separaat gestookt. Vervolgens is de schaal opgestookt tot 1010 graden (de glazuur vloeit dan). Snel afgekoeld tot circa 800 graden en obvara gedompeld. Nabehandeld met was. Afmetingen: ovaal 20 x 30 cm.
Schaaltje Obvara gestookt in meel-gist zonder suiker. Grove witte klei. De ruige decoratie aan de binnenzijde is met de vingertoppen ingedrukt. In de buitenwand is een plooi gelegd. Biscuit gestookt op 950 graden. Hierna is de schaal binnen en buiten (plaatselijk) bedruppeld met verdunde paarse raku-glazuur. Deze alleen gedroogd en niet separaat gestookt. Vervolgens opgestookt tot 1010 graden en obvara gedompeld. Nabehandeld met was. Afmetingen: diameter 18 cm.
Schaaltje Obvara gestookt in meel-gist zonder suiker. Grove witte klei. Aan de binnenzijde een redelijk fijne decoratie met een rib. De buitenwand is fors geplooid. Biscuit gestookt op 950 graden. Hierna is de schaal binnen en buiten (plaatselijk) bestreken met koperluster raku-glazuur. Hierin was 0.8% siliciumcarbide gemengd. Electrisch glazuurgestookt op 1015 graden. Vervolgens is de schaal opgestookt tot 1010 graden (de glazuur vloeit dan). Snel afgekoeld tot circa 800 graden en obvara gedompeld. Nabehandeld met was. Afmetingen: diameter 15 cm.
Schaaltje Obvara gestookt in meel-gist zonder suiker. Grove witte klei. De binnenzijde is met een spons opgeruwd. Biscuit gestookt op 950 graden. Hierna is de schaal binnen en buiten gewassen met verdunde aubergine raku-glazuur. Deze alleen gedroogd en niet separaat gestookt. Vervolgens opgestookt tot 1010 graden en vanaf circa 800 graden obvara gedompeld. Nabehandeld met was. Afmetingen: diameter 10 cm.