onderdeel van deKunstClub.nl


Raku stoken en reduceren

Recent werk

Dompelen in dit mengsel geeft lichtere, grijze tinten. Er ontstaat makkelijk druppelvorming aan de onderzijde, die zich manifesteert in donkerder kleurvlekken.


Schaaltje Raku stoken en reduceren. Grove witte raku-klei. Aan de binnenzijde ruw ingedrukt met de vingertoppen. Aan de buitenzijde glad afgewerkt. Biscuit gestookt op 950 graden. Binnenzijde: turquoise raku-glazuur met varierende laagdikte. Buitenzijde: een brede band turqoise raku-glazuur. De kroon blijft onbedekt. Gestookt in de gasgestookte raku-oven tot 1000 graden. Snel afgekoeld tot craqueleren. Daarna vanaf ca. 600 graden gereduceerd in de zaagselton met fijn zaagsel en met het gezicht naar beneden. Sterke kopervorming aan de binnenzijde. Nabehandeld met was. Afmetingen: diameter: 15 cm.
Schaaltje Raku stoken en reduceren. Grove witte raku-klei. Aan de binnenzijde ruw ingedrukt met de vingertoppen. Aan de buitenzijde glad afgewerkt. Biscuit gestookt op 950 graden. Binnenzijde: transparante raku-glazuur met zeer hoog ilmeniet-percentage aangebracht in een dunne niet gelijkmatig dekkende laag. Buitenzijde: een brede band roze raku-glazuur met opliggende vlekken in rode raku-glazuur. De kroon blijft onbedekt. Gestookt in de gasgestookte raku-oven tot 1000 graden. Snel afgekoeld tot craqueleren. Daarna vanaf ca. 600 graden gereduceerd in de zaagselton met fijn zaagsel en met het gezicht naar beneden. Nabehandeld met was. Afmetingen: diameter: 15 cm.
Schaaltje Raku stoken en reduceren. Grove witte raku-klei. Aan de binnenzijde ruw ingedrukt met de vingertoppen. Aan de buitenzijde glad afgewerkt. Biscuit gestookt op 950 graden. Binnenzijde: dikke laag koperluster raku-glazuur over een eerder gestookte laag transparante raku-glazuur met zeer hoog ilmeniet-percentage. Buitenzijde: een smalle band aubergine raku-glazuur. De kroon blijft onbedekt. Gestookt in de gasgestookte raku-oven tot 1000 graden. Snel afgekoeld tot craqueleren. daarna vanaf ca. 400 graden licht gereduceerd in de zaagselton met fijn zaagsel en met het gezicht naar boven. Nabehandeld met was. Afmetingen: diameter: 15 cm
Schaaltje Raku stoken en reduceren. Grove witte raku-klei. Aan de binnenzijde ruw ingedrukt met de vingertoppen. Aan de buitenzijde glad afgewerkt. Biscuit gestookt op 950 graden. Binnenzijde: niet geheel sluitende laag rode raku-glazuur over een eerder gestookte laag transparante raku-glazuur met zeer hoog ilmeniet-percentage. Buitenzijde: geheel onbedekt. Gestookt in de gasgestookte raku-oven tot 1000 graden. Snel afgekoeld tot craqueleren. daarna vanaf ca. 600 graden gereduceerd in de zaagselton met fijn zaagsel en met het gezicht naar beneden. Nabehandeld met was. Afmetingen: diameter: 15 cm.
Schaaltje Raku stoken en reduceren. Grove witte raku-klei. Aan de binnenzijde ruw ingedrukt met de vingertoppen. Aan de buitenzijde glad afgewerkt. Binnenzijde: eerst een laag transparante raku-glazuur met zeer hoog ilmeniet-percentage - eerste maal gestookt - dan de gevormde dofzwarte laag met was behandeld - vervolgens turquoise raku-glazuur opgestreken - die op de waslaag niet kon uitvloeien en dus druppels vormde in de dieper liggende indrukkingen - en deze druppels laten drogen. Buitenzijde: een ruime band gele raku-glazuur met opliggende vlekken in flessengroen raku-glazuur. De kroon blijft onbedekt. Gestookt in de gasgestookte raku-oven tot 1000 graden. Snel afgekoeld tot craqueleren. daarna vanaf ca. 600 graden sterk gereduceerd in de zaagselton met fijn zaagsel en met het gezicht naar beneden. Nabehandeld met was. Afmetingen: diameter: 15 cm.
Schaaltje Raku stoken en reduceren. Grove zwartbruine klei. Aan de binnenzijde ruw ingedrukt met de vingertoppen. Aan de buitenzijde glad afgewerkt. Binnenzijde: transparante raku-glazuur met zeer hoog ilmeniet-percentage. Buitenzijde: op elkaar aansluitende vlekken in witte (dik aangebracht) en transparante (dun aangebracht) raku-glazuur. Gestookt in de gasgestookte raku-oven tot 1000 graden. Snel afgekoeld tot craqueleren. Daarna vanaf ca. 500 graden licht gereduceerd in de zaagselton met fijn zaagsel en met het gezicht naar boven. Nabehandeld met was. Afmetingen: diameter: 15 cm.
Schaaltje Raku stoken en reduceren. Grove witte klei. Aan de binnenzijde ruw ingedrukt met de vingertoppen. Aan de buitenzijde glad afgewerkt. Binnenzijde: transparante raku-glazuur met zeer hoog ilmeniet-percentage. Buitenzijde: smalle band witte raku-glazuur. De kroon blijft blijft onbedekt. Gestookt in de gasgestookte raku-oven tot 1000 graden. Snel afgekoeld. tot een fors ontwikkelde craquele. Daarna vanaf ca. 600 graden gereduceerd in de zaagselton met fijn zaagsel en met het gezicht naar beneden. Nabehandeld met was. Afmetingen: diameter: 18 cm.
Schaaltje Raku stoken en reduceren. Grove witte klei. Aan de binnenzijde glad afgewerkt. De buitenzijde opgebouwd met vier banen (steeds onder 45 graden). Binnenzijde: transparante raku-glazuur met zeer hoog ilmeniet-percentage. Buitenzijde: brede band witte raku-glazuur. De kroon blijft onbedekt. Gestookt in de gasgestookte raku-oven tot 1000 graden. Snel afgekoeld tot craqueleren. Daarna vanaf ca. 600 graden gereduceerd in de zaagselton met fijn zaagsel en met het gezicht naar beneden. Nabehandeld met was. Afmetingen: diameter: 18 cm.
Schaaltje Raku stoken en reduceren. Grove witte klei. Aan de binnenzijde ruw ingedrukt met de vingertoppen. Aan de buitenzijde glad afgewerkt. Binnenzijde: lijnendecoratie in ijzeroxide-in-lijnolie bedekt met gele raku-glazuur. Buitenzijde: geheel onbedekt. Gestookt in de gasgestookte raku-oven tot 1000 graden. Snel afgekoeld tot craqueleren. daarna vanaf ca. 600 graden gereduceerd in de zaagselton met fijn zaagsel en met het gezicht naar boven. Nabehandeld met was. Afmetingen: diameter: 18 cm.
Schaaltje Raku stoken en reduceren. Grove witte klei. Aan de binnenzijde ruw ingedrukt met de vingertoppen. Aan de buitenzijde glad afgewerkt. Binnenzijde: een laag flessengroen raku-glazuur over een eerder gestookte laag transparante raku-glazuur met zeer hoog ilmeniet-percentage. Buitenzijde: geheel onbedekt. Gestookt in de gasgestookte raku-oven tot 1000 graden. Snel afgekoeld tot craqueleren. Daarna vanaf ca. 600 graden gereduceerd in de zaagselton met fijn zaagsel en met het gezicht naar beneden. Zeer fraaie koperontwikkeling. Nabehandeld met was. Afmetingen: diameter: 18 cm.